6 Inside en RTL Late Night met Twan Huys zijn uitgeroepen tot de slechtste televisieprogramma's van het jaar. De prijzen voor slechtste shows, de zogeheten TV Knollen, worden uitgereikt door Spreekbuis.

6 Inside, het entertainmentprogramma van SBS met Albert Verlinde en Jan Versteegh, werd door het publiek verkozen tot slechtste show. Het programma werd in juni voortijdig van de buis gehaald wegens tegenvallende kijkcijfers.

De jury van Spreekbuis vindt RTL Late Night met Twan Huys het slechtste programma. Huys nam de presentatie van de latenightshow over van Humberto Tan, maar wist het tij qua kijkcijfers niet te keren. RTL stopte in maart na ruim een half jaar met de talkshow. Opvolgers Zomer Met Art van Art Rooijakkers en Beau met Beau van Erven Dorens zorgden tot dusver ook nog niet voor stijgende kijkcijfers.

Ook presentatrice Yvon Jaspers ontving een TV Knol. Zij kreeg de prijs voor blunder van het jaar voor haar optreden in Pauw, waarin ze sprak over de controverse rond haar werk voor ForFarmers. Haar geëmotioneerde reactie kreeg kritiek, wegens de aanwezigheid van de familie van de vermoorde Anne Faber aan dezelfde tafel.

"Het was verbijsterend om te zien wat een enorme plaat deze presentatrice tijdens deze uitzending voor haar hoofd heeft. Haar boerenhorkengedrag maakt dit de ultieme TV-blunder van tv-seizoen 2018/2019", aldus jurylid Richard Otto.

De TV Knollen werden dit jaar voor het eerst uitgedeeld en fungeren als tegenhanger van de Gouden Televizier-Ring die woensdagavond wordt uitgereikt.