Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor donderdagavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.

Onderzoeksprogramma: Keuringsdienst van Waarde

20.25 - 20.55 uur op NPO3

Er ligt brood in de schappen met een Duitse naam: waldkorn. De keuringsdienst gaat op zoek naar de oorsprong. Waar komen de zaden vandaan? Het team wordt verbaasd.

Als je meer wilt weten over voedsel, kun je deze Netflix-documentaires over eten bekijken.

Realityprogramma: Mannen in het wild

21.40 - 22.30 uur op NPO1

Geluk, wat is dat nu eigenlijk? In deze aflevering van Mannen in het wild is het geluk ver te zoeken: de heren zijn moe na enkele slapeloze nachten en de irritaties lopen op. Kan Bert van Leeuwen nog orde houden?

Als je zelf ook op zoek bent naar geluk: van deze zes Pixar-shorts krijg je een lach op je gezicht.

Gezondheidsprogramma: The Bad Skin Clinic

20.30 - 21.30 uur op TLC

Dokter Emma Craythorne lost met haar team allerlei soorten huidproblemen op. Ze gaat met scalpels, naalden en lasers te werk en ze weet elk type huid weer te genezen.

Reportageserie: Earth From Space

20.40 - 21.40 uur op NPO1

Wie van bovenaf op ons neerkijkt, ziet elke dag ruim 7,5 miljard mensen hun levens leiden. Maar ook zaken waar de mens geen invloed op heeft, zijn via de satellieten van natuurserie Earth From Space maar al te goed zichtbaar. De migratie van vogels, wisselende seizoenen en eb en vloed. Het leven op deze aarde wordt op een nieuwe manier verteld.

Deze tien Netflix-documentaires zijn ook verbazingwekkend.

Film: Red Riding Hood

22.10 - 00.05 uur op SBS9

Tijdens de middeleeuwen wordt een klein dorp geterroriseerd door een weerwolf. Het jonge meisje Valerie (Amanda Seyfried) besluit het donkere bos in te gaan om hulp te zoeken. Tot ongenoegen van haar familie wordt ze verliefd op een verweesde houthakker.

Bekijk de trailer van Red Riding Hood
82
Bekijk de trailer van Red Riding Hood

Bekijk hier wat er in september nieuw op Netflix staat.