Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vrijdagavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.

Misdaadserie: Flikken Rotterdam

20.35 - 21.25 uur op NPO1

De Maasstad wordt opgeschrikt door een overval op een geldtransport. Omdat de daders daarbij niet alleen de politie, maar ook onschuldige omstanders meenemen in een kogelgevecht, moet de Rotterdamse politie de daders zo snel mogelijk oppakken. Dat wordt een probleem wanneer twee van de drie zelfmoord plegen.

Als je meer series wil kijken: dit is wat er deze maand nieuw op Netflix staat.

Realityprogramma: Bed & Breakfast

21.25 - 22.20 uur op NPO1

In deze eerste aflevering van het elfde seizoen van Bed & Breakfast doen het Friese en Groningse gezelschap een wedstrijdje roeien en overnachten ze ook in een compleet verbouwde watertoren.

Kookprogramma: Makan Mee met MAX

12.35 - 13.00 uur NPO1

In 2014 won Francis Kuijk het vierde seizoen van Heel Holland Bakt niet, maar ze bracht een jaar later wel een kook- en bakboek uit over de Indonesische keuken. In het nieuwe Makan Mee met MAX laat Kuijk zien hoe je de meest ingewikkelde Indonesische gerechten op een makkelijke manier maakt.

Dit is er verder nog te zien op televisie in september.

Film: Pearl Harbor

20.30 - 22.30 uur op SPIKE

In 1940, Hawaï, besluiten Rafe McCawley en Danny Walker gevechtspiloot te worden. McCawley gaat naar Europa en wordt door de Duitsers neergehaald. Uiteindelijk komt hij toch terug naar Amerika. Daar zijn Walker en McCawleys vriendin Evelyn wel heel goede vrienden geworden. Met Ben Affleck, Jaime King en Josh Hartnett.

Dit zijn Afflecks tien beste rollen.