Het programma Streetlab keert na anderhalf jaar afwezigheid terug op televisie. Maker Daan Boom zei dit dinsdag in De Coen en Sander Show.

Radio-dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga belden in hun uitzending met Boom en confronteerden hem met de geheimzinnige Instagram-post die hij plaatste: "#SL24."

Wat dat precies betekent, wilde Boom niet zeggen. "Want dan gaat ons hele pr-plan naar de ratten. Maar laat ik het zo zeggen: ik zeg niet dat het niet gebeurt."

Lantinga vroeg hem toen om één keer te kuchen als Streetlab terugkeert en twee keer als het om ander nieuws ging. Boom kuchte één keer.

Het programma Streetlab stopte in 2018, omdat de makers Boom, Tim Senders, Jasper Demollin en Stijn van Vliet even wilden pauzeren. Daarnaast mislukten veel opnames, omdat de makers na de nominatie voor de Gouden Televizier-Ring te veel en te snel herkend werden tijdens de opnames.

Het programma werd midden in het seizoen al stopgezet, omdat Demollin een hersenschudding opliep. Nadat hij gedwongen rust moest nemen, besloten de drie overige makers ook tijdelijk te stoppen.

In het KRO-NCRV-programma voert het viertal sociale experimenten uit. Vaak doen ze dit in publieke ruimtes en betrekken ze er willekeurige passanten bij.