Henny Vrienten gaat met zijn zoon Xander aan de slag als huisband bij De Wereld Draait Door. De zanger, die bekend werd met popgroep Doe Maar, gaat elke laatste vrijdag van de maand muzikaal commentaar leveren op het medianieuws. Dit werd bekend tijdens de eerste uitzending van het nieuwe seizoen op maandagavond.

Vrienten en zijn zoon volgen hiermee de band Racoon op, die vorig seizoen als huisband optrad. Ook onder anderen Van Velzen, Roxeanne Hazes, Chef'Special en De Kik gingen hen voor.

Vrienten en zijn zoon gaan de optredens niet alleen verzorgen. Ze zullen elke maand worden bijgestaan door verschillende muzikanten. Tijdens hun eerste optreden deed onder anderen singer-songwriter Bertolf mee.

Vrienten bracht onlangs de nieuwe single Karnemelk met Bitterkoekjes uit. Hij ging in 2018 nog met Doe Maar op tour om het veertigjarig bestaan van de band te vieren. Afgelopen maand stond hij samen met professor neuropsychologie Erik Scherder op Lowlands. Op 27 september verschijnt zijn nieuwe soloplaat Tussen De Regels.