Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor donderdagavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.

Politieserie: DNA

20.30-21.30 uur op SBS6

Officier van justitie Kate Daans (Loes Haverkort) jaagt samen met rechercheurs Lara Noort (Yolanthe Sneijder-Cabau) en Eliz Alvero (Belinda van der Stoep) al jaren op de meest mesjogge moordenaars. Hoewel de drie de ene arrestatie aan de andere rijgen, is hun privéleven een puinhoop.

Bekijk ook welke nieuwe films en series naar Netflix komen in september

Realityprogramma: Het Spaanse Dorp: Polopos

21.30-22.30 uur op RTL 4

Op de groepsfoto staan ze gemoedelijk naast elkaar, maar de spanning was de afgelopen weken om te snijden. Vooral de in vloeiend Spaans ratelende Elisa haalde het bloed onder de nagels van de Limburgse Juani vandaan. Wie gaat er met de hoofdprijs vandoor?

Consumentenprogramma: Keuringsdienst van Waarde

20.25-20.55 uur op NPO3

Het hele jaar hangen ze in de viskramen: posters die ons vertellen dat de Hollandse Nieuwe weer is aangeland. De typisch Nederlandse gezouten haring lijkt elk jaar nóg vetter en lekkerder, maar wanneer is die Hollandse Nieuwe nou echt nieuw? Wat gebeurt er met de oude als de nieuwe weer aan wal zijn gebracht? En is er nou echt een groot smaakverschil? Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek.

Bekijk ook dit lijstje met nieuwe films en series die afgelopen week op Netflix zijn verschenen

Juridisch programma: Mr. Frank Visser doet uitspraak

21.30-22.35 uur op SBS6

In het idyllische Spijkenisse worden Robert en Heide helemaal gek van de haan van buurman Sjaak. Het beest kraait zich elke ochtend schor. Op dat moment komt het duo net uit een nachtdienst. Sjaak is echter niet van plan om de haan weg te doen. Sterker nog: mocht de haan doodgaan, dan staat zijn opvolger al klaar.

Van ruzies op tv valt enorm te genieten. Dit zijn de negen meest uit de hand gelopen ruzies op tv

Bekijk de trailer van 21 Jump Street
153
Bekijk de trailer van 21 Jump Street

Film: 21 Jump Street

22.45-0.55 uur op Net5

De agenten Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) ruilen hun wapens in voor schoolboeken en gaan undercover op een middelbare school. Ze willen een gevaarlijke drugsbende oppakken, maar het leven op de middelbare school leidt een stuk meer af dan ze verwacht hadden.

Als je geen genoeg van comedy's kunt krijgen, staan er op Netflix nog genoeg. Bekijk hier het lijstje met de acht beste