Presentatrice Emma Wortelboer, stylist Roy Donders en schaatser Kjeld Nuis doen mee aan het nieuwe seizoen van Ranking the Stars. Dat maakte presentator Paul de Leeuw bekend in RTL Boulevard.

Verder nemen ook zangeressen Ryanne van Dorst, Patricia Paay en Anny Schilder plaats in het panel waarbij ze elkaar beoordelen op uiteenlopende onderwerpen. Ze worden vergezeld door voormalig politicus Frits Huffnagel, komiek Steven Brunswijk en voormalig zwemster Inge de Bruijn.

De Leeuw bevestigt dat er nog meer kandidaten zijn die op een later tijdstip bekend worden gemaakt. De bedoeling is dat het zestiende seizoen van de spelshow luchtiger wordt dan de afgelopen paar reeksen. "De afgelopen twee seizoenen waren wat grimmig. Er gaan ook geruchten dat we kandidaten dronken voeren, maar dat is niet waar. Mensen vinden het gewoon heel leuk", licht De Leeuw toe.

Het leek er langere tijd op dat Ranking The Stars van televisie zou verdwijnen. De NPO bestempelde het als "te veel entertainment". Nadat De Leeuw in 2018 al de overstap maakte van BNNVARA naar RTL, verhuist zijn programma nu alsnog mee. De eerste aflevering wordt op 4 september uitgezonden op RTL 5.