De Londense politie is een intern onderzoek gestart naar een 29-jarige agent die meedoet aan de Nigeriaanse versie van Big Brother, terwijl ze daar geen toestemming voor had.

Op de website van Africa Magic, de zender die Big Brother Naija in Nigeria uitzendt, is Khafi Kareem onder meer te zien in een intieme scène waarin ze een andere deelnemer zoent.

Volgens de website doet Kareem niet alleen mee om het prijzengeld te winnen, maar wil ze ook een maatschappelijke bijdrage leveren met haar deelname.

Zo zou ze, als ze het programma als winnaar verlaat, haar prijzengeld onder meer willen doneren aan goede doelen. Ook wil ze met de opbrengst een eigen reisprogramma in Nigeria van de grond krijgen.

'Kareem representeert korps niet'

Een woordvoerder van het korps laat aan de Britse krant Evening Standard weten dat Kareem weliswaar onbetaald verlof kreeg, maar niet mocht deelnemen aan het programma. Hij maakt daarnaast duidelijk dat het korps haar deelname ook niet steunt en dat Kareem het korps niet vertegenwoordigt in het realityprogramma.

Mocht er genoeg belastend bewijs worden verzameld, dan zou Kareem vervolgd kunnen worden voor wangedrag binnen het korps.