Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor donderdagavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.

Consumentenprogramma: Keuringsdienst van Waarde

20.30-21.00 uur op NPO3

De Keuringsdienst van Waarde keert opnieuw terug naar de basis, met een vierluik over het verleden van ons voedsel. Waarom smeert een zuivelland als Nederland veel meer margarine dan boter? Hoe is pils wereldwijd uitgegroeid tot hét standaardbiertje? Wat is er waar van de griezelverhalen uit het verleden over de frikandel?

Meer programma's over eten zien? Check dit lijstje met zes series en shows over culinaire hapjes

Dramaserie: BH90210

21.00-21.55 uur op FOX

Krap twintig jaar nadat Beverly Hills, 90210 met de trouwerij van David en Donna het televisiearchief in ging, keert de originele cast terug met de scripted reality-comedy BH90210. De nieuwe serie moet het helaas stellen zonder Luke Perry, die afgelopen maart op 52-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een beroerte.

Bekijk ook welke nieuwe films en series in augustus naar Netflix komen

Realityprogramma: Mr. Frank Visser: Hoe is het nu met?

21.30-22.35 uur op SBS6

Pieter en Rolina woonden al zo'n 28 jaar in een gezellige volksbuurt. Aan al deze gezelligheid kwam een eind toen de nieuwe buurman Henk een gluurder bleek. Volgens Henk zelf is dat echter onzin. Hij beweert zelfs dat Pieter en Rolina hem juist bespieden. Viktor Brand en Mr. Frank Visser gingen op onderzoek uit.

Documentaire: 3Doc: Noma: My Perfect Storm

21.00-22.50 uur op NPO3

Noma, het restaurant van de gevierde Deense sterrenkok en gastronomische revolutionair René Redzepi, werd al viermaal uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Als kind van migranten klom Redzepi snel op de maatschappelijke ladder dankzij zijn visionaire en consequent noordse en seizoensgebonden keuken. Achter dat succesverhaal gaat heel wat hard werk verborgen.

Wil je nog meer documentaires kijken? Van deze tien die je op Netflix kunt zien, leer je heel wat

Film: Papillon

20.30-23.40 uur op RTL 7

Henri 'Papillon' Charrière (Charlie Hunnam) werd naar eigen zeggen ten onrechte schuldig bevonden aan moord en tot levenslange dwangarbeid in Frans-Guyana veroordeeld. Op weg naar zijn ballingsoord raakt hij bevriend met Louis Dega (Rami Malek), een zeer bedreven en beruchte vervalser van obligaties en andere waardepapieren. Na een eerste mislukte vluchtpoging krijgt Papillon twee jaar eenzame opsluiting. Nauwelijks weer op vrije voeten probeert hij het opnieuw.

Bekijk ook dit lijstje met nieuwe films en series die afgelopen week op Netflix verschenen