Radio-dj Frank van der Lende, YouTuber Onnedi (echte naam Dionne Slagter), Dolly Dots-zangeres Anita Heilker en RTL Nieuws-verslaggever Jaap van Deurzen zijn de eerste bekendgemaakte kandidaten van Expeditie Robinson.

In RTL Boulevard vertelt het viertal over hun deelname. "Ik heb het onderschat", aldus de 3FM-dj. "Ik zag het als buitenspelen voor volwassenen, maar je moet wel voor je eten zorgen, anders heb je geen eten. Je moet een hut bouwen, anders slaap je nergens. Ik dacht: dat loopt wel los, maar dat is niet zo. Je zit in zee te kakken, alles erop en eraan."

Naast Van der Lende, Slagter, Heilker en Van Deurzen zullen er nog zestien andere deelnemers aan het programma worden toegevoegd. RTL zal deze namen binnenkort bekendmaken.

Eerste seizoen dat gepresenteerd wordt door Kaj Gorgels

De eerste aflevering van Expeditie Robinson wordt op zondag 1 september om 20.00 uur uitgezonden. Het programma zal zestien weken lang te zien zijn.

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson zal worden gepresenteerd door Nicolette Kluijver en voormalig deelnemer Kaj Gorgels, die de presentatie overneemt van Dennis Weening.

Vorig jaar werd bekend dat de Hagenaar RTL ging verlaten. Het is de eerste keer dat het programma wordt uitgezonden op RTL4, nadat het voorheen op RTL5 te zien was.

Het Expeditie-napraatprogramma Eilandpraat zal wel op RTL5 worden uitgezonden. De talkshow met Luuk Ikink wordt om 21.30 uur uitgezonden.