Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vrijdagavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.

Comedyshow: Alex Klaasen: Showponies

21.05-23.25 uur op NPO3

Hoe laat je de beste versie van jezelf zien? En voor wie doe je dat eigenlijk? Voor jezelf of voor anderen? Showponies is Alex Klaasen op z'n best. De cabaretier blaast de aloude revue nieuw leven in, zingt, danst, rijgt het ene typetje aan het andere en verbaast je het volgende moment met een persoonlijk verhaal.

Ben je nog niet uitgelachen? Schakel dan over naar Netflix voor de beste stand-upcomedyspecials!

Reportageserie: Meer dan goud

21.35-22.25 uur op NPO1

Het leven van Kim Lammers draaide jarenlang enkel en alleen om hockey. Niet geheel zonder succes, want ze harkte in haar loopbaan medaille na medaille binnen. Maar buiten het veld speelde de 38-jarige Lammers vooral een wedstrijd tegen zichzelf.

Bekijk ook welke nieuwe films en series naar Netflix komen in augustus.

Documentaire: OMG

20.25-21.05 uur op NPO3

In OMG volgt Vera Verzijl christenen die van mening zijn dat hun homoseksuele geaardheid tegen Gods wil is. Ze leiden daarom een leven dat misschien indruist tegen hun gevoel. Keesjan trouwde bijvoorbeeld met Jacoline en Linda koos voor een huwelijk met Bert.

Hou je van docu's? Binge al deze documentaires op Netflix!

Film: Inglourious Basterds

20.30-23.40 uur op Veronica

Een groep Joods-Amerikaanse soldaten, bekend als The Basterds, krijgt tijdens de Tweede Wereldoorlog de opdracht om in Frankrijk terreur te zaaien bij de nazi's. Ondertussen bereidt het Franse verzet een grote actie voor.

Film: Das Boot

21.10-23.35 uur op Canvas

In de herfst van 1941 vaart de U-96 met een 44-koppige bemanning en een oorlogsreporter aan boord naar een van de ergste slagvelden: de Atlantische Oceaan. Na dagenlang rustig te patrouilleren, worden drie schepen van een vijandelijk konvooi gekelderd. Opgejaagd door een torpedojager moet de U-boot vluchten.

Bekijk ook dit lijstje met nieuwe films en series die afgelopen week op Netflix verschenen.