Expeditie Robinson wordt vanaf het komende seizoen niet meer uitgezonden op RTL5, maar verhuist naar RTL4. Daarnaast zal het realityprogramma niet meer op donderdag maar op zondagavond te zien zijn, blijkt uit de najaarsprogrammering van RTL4.

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson zal worden gepresenteerd door Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels, die de presentatie overneemt van Dennis Weening. Vorig jaar werd bekend dat de Hagenaar RTL ging verlaten.

De eerste aflevering van Expeditie Robinson wordt op zondag 1 september om 20.00 uur uitgezonden. Het programma zal zestien weken lang te zien zijn.

Wie er meedoen aan de show, waarin een groep van bekende Nederlanders en een aantal 'onbekenden' moeten zien te overleven op een onbewoond eiland, is nog niet bekendgemaakt door RTL.

Het Expeditie-napraatprogramma Eilandpraat zal wel op RTL5 te zien zijn. De talkshow met Luuk Ikink wordt om 21.30 uur uitgezonden.

Talkshow Van Erven Dorens 'vrolijk programma op late avond'

Uit de nieuwe programmering blijkt ook dat de nieuwe talkshow van Beau van Erven Dorens start op maandag 2 september en wordt uitgezonden om 22.30 uur.

RTL omschrijft de show, die de opvolger wordt van RTL Late Night, als een "vrolijk programma op de late avond, dat anders is dan andere programma's". "Met humor wordt het gesprek van de dag doorgenomen. Beau is al druk bezig met de voorbereidingen", aldus de zender.