Man bijt hond keert met een nieuwe reeks bij SBS definitief terug op televisie. Eerder bevestigde Talpa al dat er proefopnames zijn gemaakt van het humaninterestprogramma.

"We willen met SBS6 midden in de maatschappij staan; het Nederland van nu laten zien. Daar is Man bijt hond bij uitstek een geschikt tv-programma voor", zegt Talpa-directeur Marco Louwerens.

Volgens Louwerens zal het programma "bijzondere, ontroerende en waarachtige verhalen" brengen die zich in Nederland afspelen. "Zeker ook buiten de Randstad, waar de media zich naar mijn mening nog te weinig op concentreren. Naast wat we natuurlijk al doen in Hart van Nederland, kunnen wij die verhalen nu ook via Man bijt hond vertellen."

Bekende rubrieken uit het televisieprogramma keren terug, waaronder de Babbelbox en Hond aan tafel. Michael Abspoel, die ook de voice-overs verzorgde in de voorgaande seizoenen, zal ook in de SBS-versie te horen zijn.

Man bijt hond zal vanaf 26 augustus om 19.30 uur te zien zijn op SBS6. Daarmee is ook de programmering op de vooravond van de zender bekend: om 18.00 uur start Utopia, om 19.00 uur is Hart van Nederland te zien en om 19.30 uur zal Man bijt hond worden uitgezonden. De vooravond wordt om 20.00 uur afgesloten met Lingo.

Bekend om Babbelbox en De Veerkampjes

Het programma is zestien jaar lang bij de Nederlandse publiek omroep (NPO) te zien geweest. De laatste aflevering was op vrijdag 2 oktober 2015.

Man bijt hond is van oorsprong een Vlaams televisieprogramma; in 1999 ging de Nederlandse versie van start. De laatste jaren trok het programma dagelijks rond de half miljoen kijkers.

In het humaninterestprogramma werden 'gewone' Nederlanders en hun dagelijkse bezigheden gevolgd, zoals mensen met een speciale hobby.

Een bekend item uit Man bijt hond is de Babbelbox, waarin mensen een videoboodschap konden inspreken. Ook de familie Veerkamp en het befaamde duo Tiny en Lau, dat later uitgroeide tot een internethype, vinden hun oorsprong in het KRO-NCRV-programma.

Het zou niet de eerste keer zijn dat SBS een NPO-programma nieuw leven inblaast. Zo namen SBS De Rijdende Rechter over onder de naam Mr. Frank Visser Doet Uitspraak en begint binnenkort een nieuwe reeks van het spelletjesprogramma Lingo.