Jandino Asporaat zal het komende half jaar geen klussen voor theater of televisie doen. De presentator en komiek gaat een half jaar "vakantie" nemen, waarin hij eigen projecten gaat opstarten.

"Voorlopig geen theater of tv-opnames", schrijft Asporaat op zijn Instagram-account. "Dance Dance Dance komt wel op tv vanaf september, maar alle opnames zijn nu achter de rug."

De komende periode zal de komiek "heel veel schrijven". "Nieuwe shows, twee nieuwe films en een boek. Daarnaast heb ik weer tijd om te gaan ondernemen. Nieuwe projecten in Nederland en op Curaçao."

De tijd wil Asporaat gebruiken om meer tijd voor zichzelf te nemen. "Ik blijf het soms lastig vinden om in de entertainmentwereld, waarbij ik alles wil doen voor mijn publiek, mezelf net zo belangrijk te maken. Ik moet vaker leren zeggen: nu is het tijd voor Dino en alleen effe Dino, zonder mezelf schuldig te voelen."

Recentelijk maakte Asporaat Dino & Friends in New York voor SBS, een programma waarin hij het als komiek probeerde te maken in de Verenigde Staten. In september zal hij voor dezelfde zender Dance Dance Dance presenteren.