Naast Pieter Klok zullen ook Alex Burghoorn, Chris Buur, Annieke Kranenberg en Marije Randewijk toetreden tot de hoofdredactie van de Volkskrant. Deze uitbreiding is volgens Klok nodig om "voldoende slagkracht te hebben voor de digitale transformatie".

"Bovendien willen we meer meer hands-on besturen", zegt de eerder benoemde hoofdredacteur.

"De adjuncts zullen dieper in de organisatie zakken en meer operationele verantwoordelijkheden krijgen."

Burghoorn is momenteel werkzaam als chef buitenland en zal verantwoordelijk worden voor de online- en print-nieuwsverslaggeving. Buur zal de hoofdredactie op zich nemen van het katern V, Boeken & Wetenschap en Volkskrant Magazine.

De portefeuille Personeel en Organisatie zal worden aangestuurd door Kranenberg en Randewijk krijgt de verantwoordelijkheid voor de digitale- en eindredactie.

Klok wil af van onderscheid tussen internetredactie en krant

Eind juni werd bekend dat Klok Philippe Remarque opvolgt als hoofdredacteur. Remarque, die negen jaar hoofdredacteur was van de Volkskrant, kondigde in april zijn afscheid aan. Hij gaat verder als journalistiek directeur van De Persgroep en gaat die functie combineren met de positie van directeur-uitgever van de Volkskrant, Trouw en Het Parool.

Klok zei eerder op termijn af te willen van het onderscheid tussen de redactie voor internet en de makers van de papieren krant. "Dat is niet meer van deze tijd. En de stijl van leidinggeven wordt anders. Toen Philippe en ik begonnen, wilden we veel veranderen. Daardoor werd het management vanzelf meer top-down. Ik wil de redactie een grotere inbreng geven."

Ook wil Klok meer doen om diversiteit te bevorderen. "Gelijke kansen bieden is niet genoeg, heb ik gemerkt. Er zitten impliciete ongelijkheden in onze samenleving."