Het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw wordt vanaf 1 september uitgezonden. Yvon Jaspers maakt donderdag in een video bekend dat de tien boeren dan worden voorgesteld aan het grote publiek.

"Voor iedereen die zin heeft in een beetje liefde en romantiek in zijn leven heb ik goed nieuws", vertelt Jaspers. "Want we hebben tien nieuwe, spannende, knappe, grappige en vrijgezelle boeren."

De voorstelaflevering wordt uitgezonden op 1 september, om 20.30 uur op NPO1 bij KRO-NCRV.

In de eerste aflevering stellen tien boeren zich voor aan het publiek. Vervolgens mogen kijkers, die interesse in een van hen hebben, op hen reageren door een brief te schrijven.

De vijf boeren die het populairst blijken, worden uiteindelijk gevolgd. Zij zullen de leukste brieven selecteren voor een speeddateronde, waarbij ze voor het eerst in contact komen met geïnteresseerden. Op basis daarvan kiezen de kandidaten een aantal mensen uit die meegaan op dagdate. Uiteindelijk houdt iedere kandidaat drie vrouwen of mannen over die een week bij de boer in kwestie gaan logeren.

In november 2018 was het datingprogramma, waarin vijf boeren op zoek gaan naar een nieuwe liefde, voor het laatst te zien. Drie stellen vonden elkaar tijdens de opnames: Michelle en Maarten, Wim en Marit en Steffi en Roel.