Koos van Plateringen verlaat na vijftien jaar zijn werkgever SBS6 en stopt dus ook met de presentatie van Shownieuws. De presentator, die dit jaar voor het eerst een eigen programma maakte voor de zender, zegt dat "het tijd is voor iets nieuws".

"Met veel plezier en vol enthousiasme kijk ik terug op alles wat ik heb meegemaakt de afgelopen jaren", schrijft de 45-jarige Van Plateringen op Instagram.

"Ik begon als verslaggever en mijn grote droom kwam dit jaar uit met mijn eigen programma De Dag Van Je Leven." Nu is het tijd voor een volgende stap, zegt de presentator, die in het programma als verslaggever en deskundige te zien was.

"Het 'grote onbekende' maakt mij enthousiast en ik heb enorm veel zin om nieuwe plannen te ontwikkelen."

Wat die nieuwe plannen inhouden kan hij nog niet vertellen, vertelt hij in een reactie aan NU.nl. Op 30 juli zal Van Plateringen zijn laatste Shownieuws-uitzending presenteren.

Nog niet bekend wie zijn opvolger wordt

Talpa kan in een reactie aan NU.nl nog niet zeggen wie de opvolger wordt van Van Plateringen.

"Koos heeft zich altijd vol overgave ingezet voor SBS6 waar hij zich ontwikkeld heeft tot een ervaren en gewaardeerde televisiepersoonlijkheid", luidt de reactie van Talpa.

"Daarbij was hij ook een heel prettige collega. Koos heeft gezegd dat hij nieuwe avonturen aan wil gaan. We vinden het jammer, maar begrijpen het na al die jaren enthousiaste inzet voor SBS6."

Shownieuws wordt momenteel, naast Van Plateringen, gepresenteerd door onder anderen Ayren Milene, Wietze de Jager, Shelly Sterk en Celine Huijsmans.