RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst is van mening dat het slecht bekeken programma Zomer met Art meer tijd nodig heeft.

"Het is heel moeilijk om iets nieuws neer te zetten voorafgaand aan een hete zomer en geprogrammeerd tegenover het WK voetbal. We moeten het programma echt even de tijd geven", zegt Van der Vorst zondag in RTL Boulevard.

Volgens de RTL-programmadirecteur wordt Zomer met Art veel uitgesteld bekeken. "We hebben gemerkt dat mensen tijdens het mooie weer hun eigen moment kiezen om te kijken. Die kijken het programma terug op hun mobiel", aldus Van der Vorst.

Zomer met Art schommelt flink in kijkcijfers; afgelopen maandag keken er 274.000 mensen, woensdag zakte het aantal kijkers tot 99.000 mensen. Ook zijn de recensies niet al te positief sinds het programma op 17 juni van start ging met 354.000 kijkers.

In de dagelijkse talkshow ontvangt Rooijakkers, samen met een wekelijks wisselende co-presentator, bekende en onbekende gasten. Bram Krikke en Gwen van Poorten hebben een vaste rubriek in het programma.