Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.

Muziekprogramma: Concert at SEA 2019

22.05-23.40 uur op NPO3

Voor het veertiende jaar op rij ontving de Zeeuwse band BLØF een aantal grote namen uit de Nederlandse muziekindustrie. Op een volle Brouwersdam met de Noordzee als uniek decor, zongen onder anderen Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Douwe Bob, Bizzey, Golden Earring en Nielson hun grootste hits.

Hou je van meezingers, maar wil je liever Disney? Dit zijn de beste liedjes uit Disney-films.

Bekijk ook welke nieuwe films en series naar Netflix komen in juli.

Film: Exodus: Gods and Kings

20.30-23.35 uur op Veronica

Mozes wordt als kind te vondeling gelegd door zijn wanhopige moeder en gevonden door de dochter van de toekomstige farao Ramses II. Wanneer de stem van God tot Mozes spreekt, raakt hij ervan overtuigd dat hij de Israëlitische slaven moet bevrijden en hij komt zo in opstand tegen Ramses. Om te ontsnappen uit het door dodelijke plagen geteisterde Egypte, begint Mozes samen met 600.000 slaven aan een monumentale reis.

NU.nl in gesprek met de cast van Exodus
NU.nl in gesprek met de cast van Exodus

Sportprogramma: De Avondetappe

22.15-23.10 uur op NPO1

De komende drie weken wordt de Tour de France elke dag live vanuit Frankrijk afgesloten. Wielrenliefhebbers als Danny Nelissen en Thijs Zonneveld schuiven aan bij Dione de Graaff. Het gezelschap schakelt tussendoor met Herman van der Zandt, die dagelijks bij de finish staat.

Misdaadserie: Public Enemy

20.40-22.25 uur op Canvas (dubbele aflevering)

Als de beruchte kindermoordenaar Guy Béranger zijn tijd mag uitzitten tussen de monniken, breekt in de abdij van Vielsart de hel los. En is het toeval dat in het aangrenzende dorp plots een meisje verdwijnt? Inspecteur Chloé Muller, een jonge agente bij de federale politie, kan wel wat hulp gebruiken.

Voor nog meer misdaad kan je deze acht documentaires en series op Netflix kijken.

Film: The Incredible Burt Wonderstone

20.30-22.25 uur op SBS9

De wereldberoemde goochelaars Burt Wonderstone (Steve Carell) en Anton Marvelton (Steve Buscemi) hebben Las Vegas jarenlang gedomineerd met acts die net zo groot waren als het groeiende ego van Burt. De laatste tijd is hun grootste act evenwel hun gespeelde vriendschap, want eigenlijk kunnen ze elkaar niet uitstaan. Tegenover de wurgende concurrentie van straat-illusionist Steve Gray (Jim Carrey), die met elke verbluffende goocheltruc meer fans krijgt, begint nu zelfs hun show te verbleken.

Bekijk ook dit lijstje met nieuwe films en series die afgelopen week op Netflix verschenen.