In de top tien van de bestbetaalde presentatoren van de BBC staan voor het eerst drie vrouwen. Oud-voetballer Gary Lineker verdient echter nog steeds het meest.

De drie vrouwen in kwestie zijn Strictly Come Dancing-presentatrice Claudia Winkleman (foto), BBC Radio 2-presentatrice Zoe Ball en Vanessa Feltz. Laatstgenoemde presenteert onder meer de Breakfast-show op BBC Radio Londen.

Presentatoren Jeremy Vine, John Humphrys en Nicky Campbell verdwenen uit de top tien, meldt The Hollywoord Reporter. Vorig jaar waren de twaalf presentatoren met het hoogste salaris allemaal mannen.

Aantal mannelijke grootverdieners daalt

Dit is het derde achtereenvolgende jaar waarin de Britse publieke omroep bekendmaakt wie er meer dan 150.000 pond (omgerekend 167.000 euro) verdient. Tijdens het eerste jaar was drie kwart van de topverdieners mannelijk.

In het afgelopen jaar steeg het aantal vrouwen die meer dan 200.000 pond verdienen van zeven naar veertien. Het aantal mannen die meer dan 500.000 pond ontvingen daalde daarentegen van vijf naar drie.

De lijst brengt niet het salaris van de BBC-producenten in kaart.