Remko van Westerloo, die voorheen programmadirecteur was van onder meer Net 5, Talpa en SBS6, gaat werken voor de publieke omroep. Hij zal per 1 juli de functie vervullen van interim-netmanager, die nu wordt uitgevoerd door Frans Klein.

Vanuit zijn functie zal Van Westerloo rapporteren aan Klein, directeur Video, die verantwoordelijk zal blijven voor de volledige televisieprogrammering van NPO1. Hij voerde de functie van netmanager tijdelijk uit naast zijn werkzaamheden als directeur Video.

De netmanager werkt samen met andere netmanagers, zenderredacties, omroepen en de directie Video en overlegt welke programma's het beste bij het profiel van een net passen.

Momenteel experimenteert de NPO met genrecoördinatoren, die samen met zenderteams werken aan een integrale programmering. Daarom werd de functie van netmanager tijdelijk waargenomen door Klein. Wegens de drukte van onder meer de organisatie van het Eurovisie Songfestival, is gezocht naar een tijdelijke invulling van de functie die Van Westerloo op zich zal nemen.

"NPO1 laat met haar programma’s iedere dag weer zien dat het ondanks de toegenomen concurrentie en versplintering nog steeds mogelijk is om een miljoenenpubliek te bereiken met sterk inhoudelijke programma’s, waarin publieke waarden goed naar voren komen", zegt Van Westerloo. "Er ligt een fantastische basis waarop voortgebouwd kan worden."

"Remco van Westerloo verstaat de kunst van het programmeren en heeft daarbij ook een goed gevoel voor publieke waarde en kwaliteit", voegt Klein toe.

Publieke omroep gaat in 2021 veranderen

Bij de publieke omroep gaan de komende jaren veel veranderingen plaatsvinden. Zo heeft het kabinet het plan om de publieke omroep tot 20.00 uur reclamevrij te maken en zal NPO3 een regionaal karakter krijgen.

Afgelopen vrijdag stemde de ministerraad in met de plannen van minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media Arie Slob om de publieke omroep deels reclamevrij te maken. De minister hoopt hiermee de publieke omroep meer toekomstbestendig te maken. Het is de bedoeling dat deze plannen in 2021 werkelijkheid worden.