Ruim 2,2 miljoen mensen hebben zaterdagmiddag gezien hoe de Nederlandse voetbalvrouwen zich plaatsten voor de achtste finales van het WK. Ze wonnen met 3-1 van Kameroen.

Het WK-duel was daarmee het best bekeken programma van zaterdag. Oranje trok ruim 700.000 kijkers meer dan het NOS Journaal van 20.00 uur, dat met anderhalf miljoen kijkers op een tweede plek uitkwam

Afgelopen dinsdag was het WK-duel van de Oranjedames tegen Nieuw-Zeeland nog goed voor 1,6 miljoen kijkers. De Nederlandse heren kregen vorige week 3,2 miljoen mensen voor de buis, met de finale van de Nations League tegen Portugal.

Toen de 'Oranje Leeuwinnen' in 2017 aan het EK begon, trok het eerste groepsduel tegen Noorwegen 2,1 miljoen kijkers en stemden 2,2 miljoen mensen af op de tweede wedstrijd tegen Denemarken. De halve finale werd uiteindelijk door 3,3 miljoen mensen bekeken, de finale door 4,1 miljoen.

Het WK-duel tussen de Canadese en de Nieuw-Zeelandse vrouwen, in dezelfde poule als Nederland, trok op zaterdagavond 841.000 kijkers en kwam daarmee op plek acht van de dag.