Robbie Williams, die begin april liet weten geen deel meer uit te maken van de jury van de Britse versie van X Factor, wil toch weer terugkeren in de show.

De Britse zanger vertelde volgens Hello donderdag op een persconferentie dat hij rond Kerst een nieuw album uitbrengt en daarom heel druk zal zijn met de promotie daarvan.

"We wilden heel graag dat ik X Factor daarnaast kon blijven doen, maar het lukte gewoon niet", zegt Williams. Hij benadrukt hierbij dat zijn eerder aangekondigde vertrek niet van permanente duur is.

"Simon Cowell (bedenker van de show en medejurylid, red.) en ik zijn goed bevriend en het is gewoon een pauze. Daarna zal ik weer doorgaan."

Naast Williams maakte ook zijn vrouw Ayda Field deel uit van de jury. Ook zij zal het komende seizoen niet te zien zijn in de Britse talentenjacht.

Williams nam vorig jaar de plaats in van Louis Walsh, die dertien jaar jurylid was. Het is nog niet bekend wie de Rock DJ-zanger en zijn vrouw zullen vervangen in het komende seizoen van X Factor.