Patty Brard gaat voor SBS6 het nieuwe programma Zo goed als nieuw presenteren. Daarin reist ze door heel Nederland om spullen met een emotionele waarde te restaureren, vertelde ze zaterdagavond bij Shownieuws.

"Ik kan me voorstellen dat je vader bijvoorbeeld al jaren een oldtimer in de garage heeft staan. Hoe mooi zou het dan zijn als je mij belt en dat we dat we dan stiekem 's nachts die oldtimer weghalen, een andere auto onder het zeiltje zetten en die oldtimer dan met vakmensen restaureren", aldus Brard.

Zonder dat de eigenaren van de spullen het weten, laten vrienden of familieleden het voorwerp met een bijzonder verhaal restaureren. Hiervoor zijn door heel het land ambachtslieden ingeschakeld. Mensen kunnen Brard benaderen en dan gaat zij kijken of het televisieprogramma de spullen voor hen kan herstellen.

"Het is dus een verrassingsshow maar je kunt jezelf ook opgeven. Als je bijvoorbeeld een ring hebt gekregen van je man en die verloren hebt, dan kunnen we kijken of we hem kunnen laten namaken. Als ik kan helpen, ben ik heel gelukkig."