Het nieuwe programma MAX vakantieman heeft maandagavond 1,4 miljoen kijkers getrokken. De show waarin presentator Sybrand Niessen Nederlandse toeristen in het buitenland helpt met problemen, was volgens cijfers van Stichting KijkOnderzoek het best bekeken programma na het NOS Journaal van 20.00 uur.

MAX vakantieman is de opvolger van het vergelijkbare programma Groeten van MAX. Het programma brengt ook onderdelen van de in de jaren negentig uitgezonden show De Vakantieman van Frits Bom terug.

Spoorloos Extra, tevens uitgezonden op NPO1, maakte de top drie compleet met 1,2 miljoen kijkers. Talkshows M en Pauw behaalden 907.000 en 793.000 kijkers.

RTL 5 begon maandagavond met de eerste uitzending van de realityserie Love Island. Van het uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige concept wordt voor het eerst een Nederlands seizoen uitgezonden.

De datingshow waarbij de kijker koppels in een villa volgt, behaalde volgens Stichting KijkOnderzoek niet de top 25 van best bekeken programma's. Naar het programma keken 228.000 mensen.