De nieuwe spelshow BankGiro Miljonairs met Robert ten Brink heeft zaterdag bijna een miljoen kijkers getrokken. Om 21.45 uur schakelden 997.000 in op RTL 4, meldt Stichting KijkOnderzoek.

Ten Brink liet eerder weten ervan uit te gaan dat hij een publiek van 800.000 tot 1 miljoen kijkers zou trekken met zijn show.

Ten Brink presenteerde de show al van 1999 tot 2008, toen de show nog Lotto Weekend Miljonairs heette. De Lotto trok zich daarna terug als sponsor en is nu vervangen door de BankGiroLoterij.

De opzet van de internationaal succesvolle formule blijft hetzelfde. Om de hoofdprijs van 1 miljoen euro in de wacht te slepen, moet de deelnemer vijftien meerkeuzevragen goed beantwoorden.

Ook veel kijkers voor nieuw RTL-programma Tan

Ook RTL's andere nieuwkomer op zaterdagavond, Ondertussen in Nederland, wist een groot publiek te trekken. De spelshow met Luuk Ikink en Humberto Tan, die vlak voor BankGiro Miljonairs werd uitgezonden, trok 804.000 kijkers.

De best bekeken programma's van de avond werden uitgezonden op NPO1. Het NOS Achtuurjournaal trok iets meer dan 1,3 miljoen kijkers en het overzicht van tien jaar Beste Zangers, dat vlak daarna werd uitgezonden, wist nog ruim 1,1 miljoen mensen aan zich te binden.

Ook Youp Licht van cabaretier Youp van 't Hek werd goed bekeken: 994.000 kijkers schakelden voor hem in. Hij viel daarmee net buiten de top drie van de dag top-25.