Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.

Misdaadserie: Polizei Potsdam

20.35-21.25 uur op NPO1

In een autowasstraat wordt er een kogel door het hoofd van Dr. Bernd Feser gejaagd. Een bij het slachtoffer gevonden telefoon leidt het Potsdammer politieteam naar sportschoolhouder Ingo Lebert. Al snel blijkt dat de op het oog zo keurige Feser het niet zo nauw nam met de huwelijkse trouw.

Bekijk ook dit lijstje met nieuwe films en series die afgelopen week op Netflix verschenen.

Misdaadserie: NCIS: Los Angeles

20.30-22.25 uur op Net5 (dubbele aflevering)

Het hing er een beetje om, maar de fans van NCIS: Los Angeles kunnen opgelucht ademhalen: het tiende seizoen, dat vanavond bij ons zijn finale beleeft, zal niet het laatste zijn. Nog meer goed nieuws: vanaf deze maand staat het achtste seizoen van de serie in z’n geheel op Videoland.

Benieuwd naar meer verhalen over misdaad? Bekijk dan dit lijstje met de acht meest heftige moorddocumentaires en misdaadseries.

Film: Zodiac

20.30-23.45 uur op SBS9

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van een beruchte seriemoordenaar die eind jaren zestig huishield in San Francisco. Deze moordenaar, die nooit opgepakt is, liet vreemde aanwijzingen en brieven achter bij zijn slachtoffers. Niet alleen rechercheurs, maar ook nieuwsbladmedewerkers Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal) en Paul Avery (Robert Downey jr.) proberen de codes te kraken.

Film: Jack Reacher: Never Go Back

20.30-22.55 uur op Veronica

Jack (Tom Cruise) vertrekt naar zijn vroegere militaire basis in Virginia, waar hij heeft afgesproken met Major Susan Turner. De ontmoeting wordt echter uitgesteld wanneer blijkt dat Turner is gearresteerd.

Bekijk ook welke nieuwe films en series naar Netflix komen in mei.

Film: The Terminator

23.00-1.15 uur op RTL 7

Arnold Schwarzenegger beleefde zijn grote doorbraak in een rol die hem op het lijf geschreven is. Als onverwoestbare robot reist hij vanuit de toekomst naar het heden om een onschuldige serveerster (Linda Hamilton) te vermoorden. Dit om te voorkomen dat zij een toekomstige verzetsleider zal baren. Deze verzetsstrijder (Michael Biehn) reist de Terminator achterna om hem een halt toe te roepen.

Heb je nog geen genoeg gekregen van de actie? Neem een kijkje naar ons lijstje van de vijf meest ondergewaardeerde actiefilms.