De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op NPO1 is donderdag door ruim drie miljoen mensen bekeken. Daarmee was de zangwedstrijd in Israël het best bekeken programma van de dag.

Vorig jaar tijdens de editie in Lissabon, toen Waylon namens Nederland meedeed, keken er ruim 2,6 miljoen Nederlanders naar de tweede halve finale.

Uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek blijkt dat nog eens 1,7 miljoen kijkers afstemden op de voorbeschouwing Op weg naar het Songfestival op NPO1. Ook daarmee scoorde de Nederlandse inzending Duncan Laurence beter dan Waylon, want vorig jaar keken er 1,3 miljoen mensen naar hetzelfde aanloopprogramma.

Met ruim drie miljoen is het aantal kijkers ten opzichte van de eerste halve finale verdubbeld. Dinsdag keken er zo'n anderhalf miljoen mensen naar de eerste zeventien acts van deze editie.

Donderdag wisten naast Nederland ook Zwitserland, Denemarken, Zweden, Rusland, Noorwegen, Malta, Albanië, Noord-Macedonië en Azerbeidzjan zich te plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival.

Pauw profiteert van Songfestival

Ook Jeroen Pauw profiteerde met zijn talkshow Pauw van het Songfestival. Naar de talkshow keken 1.286.000 miljoen kijkers. In het programma gaf de presentator en passant weg dat er bij winst van Laurence in Tel Aviv aanstaande zondag een extra uitzending van Pauw wordt uitgezonden.

Tussen alles rondom het Songfestival door scoorde het NOS Journaal van 20.00 uur degelijk, met 1.748.000 kijkers. Daarmee wist het tussen het Songfestival en het programma Op weg naar het Songfestival een plek in de top drie van de donderdag af te dwingen.