The Jeremy Kyle Show is door zender ITV geannuleerd nadat een gast uit de Britse talkshow zelfmoord pleegde, meldt BBC News.

Steven Dymond werd op 9 mei, een week na de opnames van de aflevering, thuis dood aangetroffen. De politie beschouwt zijn dood als een zelfmoord.

De 63-jarige man had tijdens de talkshow meegedaan aan een leugendetectortest, om zijn verloofde ervan te overtuigen dat hij niet vreemd was gegaan. De test wees uiteindelijk uit dat hij loog.

Een deelnemer uit het publiek die bij de opname aanwezig was, vertelt aan de BBC dat Dymond na de uitslag van de test geshockeerd was en dat hij en zijn verloofde moesten huilen.

'Dood Dymond erg zorgwekkend'

Leden van het Britse parlement riepen na het nieuws van de zelfmoord op om de talkshow van de tv te halen en een woordvoerder van de Britse premier Theresa May liet weten de dood van Dymond "erg zorgwekkend" te vinden.

ITV schortte hierna de opnames op, maar besloot woensdag definitief de stekker uit het programma te trekken.

"Door de recente ernstige gebeurtenissen hebben wij besloten te stoppen met The Jeremy Kyle Show", aldus de CEO van ITV, Carolyn McCall. "Iedereen bij ITV is in gedachten bij de familie en vrienden van Steve Dymond."

Ondanks het annuleren van de talkshow heeft de zender laten weten nog steeds met Kyle samen te willen werken aan andere projecten.