Radio- en televisiepresentator Felix Meurders wordt onderscheiden met de Ere-Zilveren Reissmicrofoon. Meurders is pas de achtste winnaar van de radio-oeuvreprijs en krijgt de prijs op 20 juni uitgereikt.

Volgens juryvoorzitter Vincent Bijlo laat Meurders nog elke week zijn gesprekspartners "alle hoeken van de kamer zien", omdat hij beschikt "over een dodelijke combinatie van ervaring, immer aanwezige geestelijke lenigheid en gevatheid en onmetelijke feitenkennis".

Meurders verdient de prijs voor 45 jaar Spijkers met Koppen, maar ook voor Langs de Lijn, de Woensdag- en Vrijdageditie en talloze popprogramma's die hij presenteerde. Vorig jaar werd de radio-oeuvreprijs toegekend aan Tineke de Nooij.

Met de prijsuitreiking op 20 juni worden ook de winnaars van de Zilveren Reissmicrofoon bekend gemaakt. Daarvoor zijn dit jaar het culinaire programma Mangiare! van NPO Radio 1, presentatrice Mieke van der Weij en de podcast De Brand in het Landhuis genomineerd.

De Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma of de beste radiomaker wordt sinds 1966 uitgereikt. Vorig jaar won het radioprogramma Vroege Vogels.