Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.

Interviewprogramma: College Tour

20.25-22.55 uur op NPO1

Met het vertrek van Twan Huys naar RTL kwam er bij College Tour een toppositie vrij. Die wordt ingevuld door DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk, die - samen met een groep studenten - in zijn eerste aflevering strafpleiter Béné­dicte Ficq aan de tand voelt.

Dramaserie: The Split

22.55-23.55 uur op NPO1

Echtscheidingsadvocate Hannah Stern werkt al jaren bij het conservatieve advocatenkantoor van haar moeder, maar stapt na een fiks meningsverschil over naar de concurrent: het op geld beluste Noble & Hale. Hier komt ze haar oude vlam Christie tegen. En laat dat nou net Barry Atsma zijn.

Bekijk ook dit lijstje met nieuwe films en series die afgelopen week op Netflix verschenen.

Documentaire: De mysterieuze dood van Ivana Smit

20.30-22.30 uur op SBS6

Op 7 december 2017 viel het achttienjarige Nederlandse model Ivana Smit van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur na een uit de hand gelopen feest met de Amerikaanse Alex en Luna Johnson. In deze documentaire spreken de ouders van Ivana voor het eerst over de dood van hun dochter en reconstrueert Thijs Zeeman de laatste uren van Ivana in het appartement van de Johnsons.

Wil je nog meer documentaires kijken? Bekijk dan dit lijstje met tien Netflix-documentaires die je aan het denken zetten.

Film: Suicide Squad

20.30-22.50 uur op Veronica

Er wordt een groep superschurken samengesteld door geheim agent Amanda Waller. Ze krijgen de beschikking over de nieuwste wapens om een geheimzinnige en onoverwinnelijke tegenstander uit te schakelen in een missie waarin alles op het spel staat.

Dit is nogal een aparte groep 'superhelden' en er bestaan meer van dit soort samengestelde groepen. Hier vind je de vijf vreemdste superheldenteams.

Film: Shaft

20.00-21.45 uur op RTL 7

De harde, maar coole detective John Shaft arresteert de racistische Walter Wade Jr. na een uit de hand gelopen ruzie. Maar Wade weet met gemak weer vrij te komen door de invloed en het geld van zijn rijke vader en doordat de enige ooggetuige spoorloos verdwenen is. Als Wade twee jaar later opnieuw wordt opgepakt, zet Shaft alles op alles om die ene ooggetuige te vinden en Wade voorgoed achter de tralies te zetten.

Bekijk ook welke nieuwe films en series naar Netflix komen in mei.