Dinsdag 9 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Danny Baker

BBC-journalist ontslagen na tweet over baby Harry en Meghan Markle

De Britse journalist Danny Baker is ontslagen bij BBC Radio 5 Live, waar hij een programma presenteerde, naar aanleiding van een tweet over de baby van prins Harry en Meghan Markle.
Door NU.nl

"Ik ben net ontslagen bij BBC Radio 5 Live", schreef Baker donderdagochtend op Twitter.

Hij kreeg veel kritiek naar aanleiding van een foto die hij online zette na de geboorte van de koninklijke baby. De 61-jarige Baker plaatste volgens verschillende media een zwart-witfoto van een man en een vrouw die hand in hand lopen met een geklede chimpansee.

"De koninklijke baby verlaat het ziekenhuis", schreef hij bij de tweet, die inmiddels verwijderd is. Baker werd onder meer beschuldigd van racisme, waarna hij zijn excuses aanbood en zei dat hij enkel de koninklijke familie op de hak wilde nemen.

'Dit druist in tegen de waarden die wij willen uitdragen'

"Hij heeft een ernstige inschattingsfout gemaakt", zegt een BBC-woordvoerder in een reactie. "Dit druist in tegen de waarden die we als station willen uitdragen. Danny is een briljante presentator, maar zal voor ons niet langer een show presenteren."

Het eerste kind van prins Harry en Meghan Markle, wier moeder Afro-Amerikaans is, werd maandag geboren. Het jongetje heet Archie, zo werd woensdag bekendgemaakt.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

MediaBBCPrins HarryMeghan MarkleBrits koningshuisEntertainment

Aanbevolen artikelen