De bekerfinale tussen Willem II en Ajax is het best bekeken programma van afgelopen zondag. Bijna 1,7 miljoen kijkers stemden af op FOX Sports.

Het NOS Journaal van 20.00 uur werd door 1,692 miljoen mensen bekeken, meldt Stichting KijkOnderzoek maandag. Dat waren 300.000 kijkers minder dan de voetbalwedstrijd wist te trekken.

De kijkers zagen hoe Ajax met 4-0 te sterk was voor de nummer acht van de Eredivisie. Het is voor het eerst in negen jaar dat Ajax de KNVB-beker heeft gewonnen. De club maakt met de bekerwinst ook direct een einde aan een periode van vijf jaar waarin geen enkele prijs in ontvangst genomen kon worden.

Ajax strijdt komende woensdag tegen Tottenham Hotspur bovendien om een plek in de finale van de Champions League en heeft door een beter doelsaldo op dit moment de beste uitgangspositie om na vijf jaar weer de beste club van Nederland te worden.

De registratie van Bevrijdingsdag op NPO1 werd door bijna anderhalf miljoen mensen bekeken, daarmee staat het programma op de derde plek. Op de plekken daaronder volgen Postcode Loterij - Eén tegen 100 (RTL 4, 1,36 miljoen) en de huldiging na de bekerfinale (FOX Sports, 1,27 miljoen).

Frenkie de Jong: 'Bekerwinst is steuntje in de rug'
94
Frenkie de Jong: 'Bekerwinst is steuntje in de rug'