Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.

Realityprogramma: De Roelvinkjes passen op de winkel

20.30-21.30 uur op SBS6

Dries, Honoria, Dave en Donny passen de komende weken op diverse toko's. Van kinderopvang en boerderij tot kermisattractie. De Roelvinkjes zetten zich er met hart en ziel voor in.

Nog meer spraakmakende realityshows? Bekijk dan dit lijstje met onze favorieten.

Realityprogramma: De rijdende rechter

22.20-22.55 uur op NPO1

Ben liet twee jaar geleden een schutting plaatsen en betaalde contant 687 euro. Vervolgens stuurde Zuidema Schuttingen nog een factuur. Ben betaalde niet en Zuidema haalde vervolgens de schutting weg. Tijd voor Meester John Reid.

Bekijk ook welke nieuwe films en series naar Netflix komen in mei.

Film: The Blind Side

20.30-23.10 uur op SBS9

De rijke dame Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) adopteerde de dakloze tiener Michael Oher, die het schopte tot een gevierd sporter. Dit waargebeurde verhaal is perfect voor een film en Bullock verzilverde met haar vertolking haar eerste Oscar-nominatie.

Bekijk hier de trailer van The Blind Side
142
Bekijk hier de trailer van The Blind Side

Film: Erin Brockovich

20.30-23.10 uur op RTL 8

Erin Brockovich (Julia Roberts), een alleenstaande moeder, kan maar geen baantje vinden. Als ze na een auto-ongeluk ook nog een rechtszaak verliest, dwingt ze haar advocaat om haar een baan te geven. Aanvankelijk neemt niemand haar serieus, tot ze op het spoor komt van een vervuilingszaak.

Bekijk ook dit lijstje met nieuwe films en series die afgelopen week op Netflix verschenen.

Bekijk hier de trailer van Erin Brockovich
143
Bekijk hier de trailer van Erin Brockovich

Documentaire: 2Doc: Born Free, Mandela’s generatie van hoop

22.55-00.00 uur op NPO2

Het is een kwart eeuw geleden dat Nelson Mandela president werd na de eerste democratische verkiezingen in Zuid-Afrika. De Nederlandse fotografe Ilvy Njiokiktjien spreekt met de eerste generatie die kennismaakte met het concept gelijkheid.

Wil je nog meer documentaires kijken? Hier een lijst met favorieten op Netflix.