Frank Dane presenteert sinds vier maanden de ochtendshow op Radio 538 en vindt dat het leukste dat hij ooit heeft gedaan.

"Het weekend voelt bijna als een hinderlijke onderbreking van de week", vertelt Dane, die begin dit jaar Edwin Evers opvolgde op Radio 538, in Playboy.

Ook met zijn team, dat bestaat uit sidekicks Hannelore Zwitserlood, Jelte van der Goot, Jelmer Gussinklo en nieuwslezer Henk Blok, is de radiomaker tevreden. "Jelte en ik zijn op dezelfde dag bij Radio 538 aangenomen, achttien jaar geleden. Jelmer, Hannelore en Henk ken ik ook al vijftien jaar. Het gaat goed samen."

Met vroeg naar bed gaan en vroeg opstaan heeft de 37-jarige Dane geen problemen. Als hij opstaat, kijkt hij eerst alle latenighttalkshows terug. "Om vier uur 's ochtends kijk ik wie waar te gast was en bak ik een eitje. Soms gooi ik zelfs een kippetje in de oven."

"Ik sta soms in alle vroegte te kokkerellen", aldus de radiomaker. "Ik heb een klein bodempje nodig voordat ik aan de dag begin, daarna pak ik een moment van rust. Laptop open, nieuws checken, kippetje erbij. En daarna om vijf uur naar de studio."