De genomineerden voor de Dutch Podcast Awards zijn woensdag bekendgemaakt. Onder hen Robert Jensen, Jan Roos en Ruud de Wild. Dit wordt het nieuws van NU.nl behoort tot de kanshebbers in de categorie Nieuws & Politiek.

Naast hen zijn ook Domien Verschuuren, wielrenner Laurens ten Dam, dj Patrick Kicken en David Achter de Molen, de voormalige zanger van rockband John Coffey, genomineerd. BNR maakte de namen bekend in het programma Spitsuur.

In de categorie Nieuws & Politiek werden Dit wordt het nieuws (NU.nl), Betrouwbare Bronnen (Dag en Nacht Media), Haagse Zaken (NRC), K-POD (Haagsch College) en Newsroom (BNR) genomineerd. In de categorie Sport werden F1 Aan Tafel, Kein Geloel, Live Slow Ride Fast, Neutrale Kijkers en de Pantelic Podcast genomineerd.

BNR Cryptocast, Bright, De Technoloog, Satoshi Radio en Tweakers werden in de categorie Tech & Innovatie genomineerd. In Media & Opinie ging de nominaties naar De Krokante Leesmap, Echte Jan, Jensen Podcast, TPO en Trust Nodbody. De volledige lijst is te vinden op de website van de Dutch Podcast Awards.

Het publiek kan de komende weken stemmen voor de Podcast Awards. Op 6 juni worden de winnaars bekendgemaakt. Uit die winnaars wordt ook de beste podcast van heel Nederland gekozen. Vorig jaar werd Bob, een serie van AudioCollectief SCHIK en de VPRO, uitgeroepen tot beste podcast van Nederland.