Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.

Documentaire: Albert Gemmeker, commandant van kamp Westerbork

21.00-22.00 uur op NPO2

Albert Gemmeker, de SS-commandant die een slordige 80.000 Joden, Roma en Sinti op transport naar de concentratie- en vernietigingskampen van de nazi's zette, wist zogezegd van niks. Daarom zat hij slechts zes jaar in de gevangenis voor zijn daden. Oud-gevangenen van Westerbork doen hun verhaal.

Wil je nog meer documentaires kijken, check dan dit lijstje met de tien beste Netflix-docu's.

Realityprogramma: Ik Vertrek

20.55-21.50 uur op NPO1

Als Bob na een reorganisatie op straat komt te staan, besluit hij dat alles anders moet. Samen met zijn vrouw Jos beginnen ze in het Franse gehucht Blot-l'Église een nieuw leven. In een oude watermolen willen de vijftigers een chambres d'hôtes met wellness beginnen.

Bekijk ook dit lijstje met nieuwe films en series die afgelopen week op Netflix verschenen.

Documentaire: De 103 van Loenen

21.50-22.40 uur op NPO1

In Loenen liggen 103 doden zonder naam begraven. Het zijn de resten van Nederlanders die omkwamen in concentratiekampen in Duitsland. 74 jaar later worden ze opgegraven en wil de Berging en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht met nieuwe technieken op zoek naar hun identiteit.

Film: Hidden Figures

20.05-22.40 uur op Net5

Drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen die bekend stonden als 'menselijk computers' werken bij NASA en waren de hersens achter een van de grootste operaties in de Amerikaanse geschiedenis.

Wil je dat jouw ruimtereis nog wat langer duurt? Bekijk dan dit lijstje met de beste films over de ruimte.

Film: Schindler's List

20.30-23.40 uur op SBS9

Tijdens de opkomst van de nazi's ronselt Oskar Schindler (Liam Neeson) goedkope arbeidskrachten in het Joodse getto. Zijn leven verandert wanneer hij een 'zuivering' met eigen ogen ziet. Hij besluit zijn financiële bronnen aan te boren om Joden vrij te kopen. Indrukwekkend spel van Neeson en Ben Kingsley, maar ook van Ralph Fiennes als nazicommandant. De film werd met zeven Oscars bekroond, waaronder eentje voor regisseur Steven Spielberg.

Bekijk ook welke nieuwe films en series in mei naar Netflix komen.