PowNed-oprichter Dominique Weesie zegt in gesprek te zijn met Hans Teeuwen voor een alternatieve oudejaarsconference op NPO3. Dat vertelde hij vrijdagavond in talkshow M.

Tijdens een discussie over de huidige televisieprogrammering, gaf Weesie aan dat hij een tegengeluid wil hebben voor de gebruikelijke conference op NPO1. "Ik word jaar in jaar uit geconfronteerd met een oudejaarsconference van Claudia de Breij of Marc-Marie (Huijbregts, red.). Dat spreekt een heleboel mensen niet aan. Mij althans absoluut niet. Ik moet niet lachen, ik vind het niet leuk, ik vind het links. Dus dan mag je weleens iets aan de rechterzijde neerzetten."

Televisierecensent Angela de Jong opperde vervolgens Hans Teeuwen als rechtse cabaretier. "Daar heb ik vanmiddag mee gezeten", reageerde Weesie. "Omdat we van plan zijn om te proberen hem op oudejaarsavond op NPO3 neer te zetten. Gewoon om een ander geluid neer te zetten."

Een woordvoerder van NPO3 bevestigt tegenover NU.nl dat er inderdaad wordt gesproken over een alternatieve oudejaarsconference. Wel nuanceert hij de uitspraken van Weesie, door te stellen dat de conference niet tegenover de gebruikelijke uitzending op NPO1 komt te staan, maar waarschijnlijk op een andere avond.