Een nieuw seizoen van Jensen, de wekelijkse talkshow van Robert Jensen, staat niet op de planning. In de voorlopig laatste uitzending van het programma vertelde de presentator dinsdag dat het om de "allerlaatste aflevering" ging.

RTL 5, dat de show uitzendt, bevestigt dit aan NU.nl. "Wij waren enthousiast over het idee van Robert Jensen om een talkshow te maken met een ander geluid", vertelt een woordvoerder.

"Het idee en de uitgesproken persoonlijkheid van Jensen pasten wat ons betreft perfect bij de doelgroep van RTL 5. Hij heeft een trouwe schare fans meegebracht die wekelijks afstemmen op het programma, maar helaas is die groep niet groot genoeg en blijft groei van de fanbase uit. We hebben geen plannen het programma na de zomer terug te laten keren."

De 24e uitzending van Jensen, waarin Thierry Baudet te gast was, trok dinsdag 122.000 kijkers. Sinds oktober is Jensen weer wekelijks te zien in een eigen talkshow. De eerste aflevering in oktober begon nog met 322.000 kijkers, maar de uitzendingen daarna werden vaak door minder dan 100.000 mensen bekeken.