Het NTR-programma Dream School, waarover diverse oud-deelnemers zeiden dat zij nauwelijks tot geen nazorg krijgen, zal een elfde, extra aflevering toevoegen aan het huidige seizoen. In deze aflevering komt de uitkomst van de bijeenkomst aan bod die de omroep vorige week organiseerde met onder meer leerlingen en makers.

Dit gesprek werd door de NTR georganiseerd nadat verschillende (oud-)deelnemers samen een brief naar verschillende media stuurden, waarin ze onder meer onderschrijven dat de nazorg bij het programma flink te wensen overlaat.

Verder zouden ze te maken krijgen met wurgcontracten en hebben verschillende deelnemers geen veilige omgeving ervaren tijdens de opnamen.

"Wij hebben dit als een goed gesprek ervaren, waarin gedachten en gevoelens zijn uitgewisseld en misverstanden aan beide zijden zijn opgehelderd", zegt de mediadirecteur van de NTR maandag in een verklaring die is gedeeld voor verschillende Nederlandse media.

NTR kon zich eerder niet vinden in kritiek

Joëlle en Chess, die in het huidige, derde seizoen te zien zijn, vertelden eerder dat ze geen nazorg kregen na deelname aan het programma, waarin schoolverlaters door BN'ers worden gestimuleerd om zichzelf verder te ontwikkelen.

De NTR kan zich in een reactie aan NU.nl niet vinden in die kritiek. "Voor dit programma zijn door de producent twee bureaus ingeschakeld met elk zijn expertise om de deelnemers voor, tijdens en na de opnamen bij te staan", laat de omroep weten. "In het algemeen geldt voor het traject na de opnames een begeleiding van tenminste een half jaar, naargelang de wensen en ambities van de kandidaten."

De uitzending is op maandag 29 april om 21.20 uur te zien op NPO 3. Later zal de NTR bekendmaken hoe de aflevering er precies uit komt te zien.

In Dream School staan zestien schoolverlatende jongeren centraal die geïnspireerd moeten worden om aan hun toekomst te blijven werken. Bekende personen zoals Floortje Dessing geven les aan de jongeren.