Gerard Joling is met RTL in gesprek over het maken van een tv-programma voor en met ouderen, vertelt hij in een telefoongesprek met RTL Boulevard.

Over de precieze invulling van het programma kan de zanger en presentator nog weinig vertellen. "Er zijn heel veel dingen die ik nog ga doen voor RTL, maar die zijn nog hartstikke geheim", legt hij uit.

Wel kan Joling alvast bevestigen dat hij met RTL bezig is een programma voor ouderen te ontwikkelen. "Ik heb er heel veel zin in", besluit Joling.

Hij reageerde in de show op uitlatingen van zijn collega Gordon, die vandaag een zorginstelling in Meppel opende. De presentator die de overstap naar Talpa maakte, zegt dat Joling hun programma Geer & Goor: Waarheen, Waarvoor? heeft "opgeblazen" door bij RTL te tekenen.

Joling doet dit op zijn beurt af als onzin en benadrukt dat Gordon er zelf voor heeft gekozen om naar Talpa te gaan. Als presentator Beau van Erven Dorens vraagt of ze het programma niet alsnog samen kunnen maken bij de twee verschillende omroepen, zegt Joling al met een eigen programma bezig te zijn om ouderen te helpen.

Joling sluit een samenwerking met Gordon echter niet uit. "Als dat zou kunnen, zou dat heel mooi zijn, maar hij moet natuurlijk niet de boel omdraaien", besluit de RTL-presentator.