Hoewel Paul de Leeuw weleens op de hak werd genomen in Veronica Inside, kijkt de presentator graag naar het programma: "Het is kantinehumor, dat moet er gewoon zijn", zegt De Leeuw tegen NU.nl.

Mensen die zich gekwetst voelen door het programma, neemt De Leeuw echter heel serieus. "Maar ik kijk wel en ik moet heel erg lachen om René van der Gijp."

Toch gaat het programma weleens de mist in, erkent De Leeuw, die met het programma Paul Pakt Uit een succesvolle start kent bij zijn nieuwe werkgever RTL.

"Bij zo'n Bo van Spilbeeck (Van der Gijp verkleedde zich als vrouw in een reactie op het besluit van de Belgische presentator verder door het leven te gaan als vrouw, red.) zaten ze gewoon fout. Geef dat dan ook gewoon toe en ga niet zitten zeiken, denk ik dan. Dat was niet slim."

'Misschien dat Johan Derksen biseksualiteit onderzoekt'

Johan Derksen, vaste tafelgast van Veronica Inside, viel recentelijk van de trap en liep onder meer aan hersenschudding op. Dat Derksen door zijn val tot andere inzichten is gekomen, lijkt De Leeuw onwaarschijnlijk.

"Misschien dat hij na de val enorm zijn biseksualiteit aan het onderzoeken is", zegt hij gekscherend. "Maar hij zei op de radio dat hij sneller geneest dan wie dan ook, dus hij is gewoon nog de oude."