Beau van Erven Dorens gaat de opvolger van RTL Late Night presenteren. Een woordvoerder van RTL bevestigt dat naar aanleiding van uitspraken van RTL-CEO Sven Sauvé in het NPO Radio 1-programma 1 op 1.

"RTL is samen met Beau van Erven Dorens een programma aan het ontwikkelen voor de late avond op RTL 4", laat de zender in een reactie aan NU.nl weten.

Geruchten dat Van Erven Dorens de presentatie van een nieuw programma op de late avond op zich zou nemen, gingen al langer. De presentator bevestigde zelf meermaals met RTL in gesprek te zijn. Na de uitzending van 1 op 1 heeft RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst het nieuws aan de NPO bevestigd.

Van Erven Dorens gaat het programma niet alleen presenteren, vermoedelijk zal hij deze taak met een nog niet genoemde persoon gaan afwisselen. Deze zomer komt RTL met de zomereditie Summer Night, die Art Rooijakkers zal presenteren.

RTL Late Night eindigde in maart na maanden van tegenvallende kijkcijfers. Na de beëindiging van het programma vertrok Twan Huys direct bij RTL.