Vrijdagavond werd de zesduizendste aflevering van de langstlopende Nederlandse soap, Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST), uitgezonden. Die mijlpaal, in de vorm van een minifilm, trok 914.000 kijkers, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De minifilm draaide om een vrijgezellenfeest in Lapland waarbij een ontmoeting met een bijzondere vrouw, het debuut van actrice Sarah Chronis, tot een grootse zoektocht in de sneeuw leidde. Voor kijkers die niet bekend zijn met GTST was de film ook te volgen.

De speciale aflevering van GTST heeft RTL 4 echter geen extra kijkers opgeleverd. Vrijdagavond stond GTST op de vijfde plaats in de lijst met de best bekeken programma's.

De laatste keer dat GTST een kijkcijferrecord opleverde, was in 2003. Toen zagen 2,7 miljoen fans hoe het personage Simon Dekker werd neergeschoten. De afgelopen jaren blijven de kijkcijfers rond de miljoen hangen.

In de auto met Ludo en Janine: 'Lang bij GTST werken sluit deuren'
776
In de auto met Ludo en Janine: 'Lang bij GTST werken sluit deuren'

Meer kijker voor The Voice Kids

Er waren vrijdag verder ruim 1,2 miljoen kijkers voor het RTL-programma The Voice Kids, waarmee het programma uitkomt op de tweede plek.

Op de derde plaats staat 2 voor 12 op NPO2 (1,1 miljoen), op de voet gevolgd door Jinek (ruim 937.000 kijkers). Op nummer één staat zoals gebruikelijk het NOS journaal van 20.00 uur (ruim 1,5 miljoen).