Nienke Plas gaat een programma presenteren voor de publieke omroep. De vlogger wordt het gezicht van de datingshow Pretty & Single, waarin vrouwen op date gaan zonder make-up op hun gezicht, zo maakt KRO-NCRV donderdag bekend.

In de show gaan zes vrouwen, die normaliter veel met hun uiterlijk bezig zijn, op zoek naar de ware liefde. De 33-jarige Plas staat hen bij in deze zoektocht, waarbij de vrouwen hun levensverhaal delen en op vijf speeddates gaan.

"Het is belangrijk om niet alleen de vrouwen in dit programma, maar ook de rest van Nederland in te laten zien dat schoonheid tussen je oren zit", vertelt de YouTuber over haar nieuwe programma.

"Onze kijk naar de wereld en naar jezelf is veelal hoe je je voelt op bepaalde momenten. Dit programma is voor de deelneemsters eng, alleen vindt de magie nou eenmaal plaats net buiten de comfortzone."

Plas presenteerde eerder Zon, Zuipen, Ziekenhuis voor RTL 5. Ze is daarnaast actief als zangeres en actrice en deelt regelmatig video's op haar YouTube-kanaal.

Pretty & Single is vanaf dinsdag 30 april om 21.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO3.