Karin Swerink is benoemd tot hoofdredacteur van LINDA.magazine. De vijftigjarige Swerink is op dit moment nog hoofdredacteur bij het modetijdschrift Vogue.

Swerink was eerder al adjunct-hoofdredacteur van Libelle en hoofdredacteur van Glamour. Vanaf mei zal ze verantwoordelijk zijn voor alle printtitels van LINDA. Wie haar taak bij Vogue overneemt, is nog niet bekend.

Linda de Mol, creatief directeur bij LINDA., zegt trots te zijn een "geweldige vakvrouw aan het team te mogen toevoegen". "Met haar ervaring heeft Karin bewezen voor alle vrouwen van Nederland mooie bladen te kunnen maken. Zij brengt daarnaast een berg aan kennis mee op het gebied van fotografie."

Jildou van der Bijl, die momenteel nog hoofdredacteur van LINDA.magazine is: "Nu het mediamerk LINDA. steeds groter wordt, draag ik vol vertrouwen het algemeen hoofdredacteurschap over aan Karin, die ik ken als bevlogen bladenmaker en inspirerende mediaprofessional."

Swerink zelf zegt met pijn in haar hart afscheid te nemen van Vogue, maar vindt dat ze deze kans bij LINDA.magazine niet kon laten gaan. "Ik verheug me enorm op de samenwerking met Linda en Jildou en iedereen die bij LINDA. betrokken is."