Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.

Comedyserie: De Luizenmoeder

20.25-21.00 uur op NPO 3

Vanavond moet Anton z'n belofte aan de ouders van Achmed inlossen. Niet alleen het kerstfeest wordt uitgebreid gevierd op De Klimop, maar ook de ramadan. Maar ja, hoe pak je zoiets aan?

Krijg je geen genoeg van De Luizenmoeder? Kijk dan vooral eens naar dit lijstje met de 8 meest hilarische momenten van de serie!

Documentaire: Moja Polska

20.15-21.05 uur op NPO 2

Polen kent een roerige geschiedenis. Na loden jaren van communisme, herwonnen vrijheid en westerse democratie, valt het land terug in conservatisme. De half-Poolse journaliste Dore van Duivenbode gaat in vijf afleveringen op zoek naar de reden van deze hang naar het verleden.

Als je van documentaires houdt, kijk dan eens naar dit lijstje met 10 Netflix-docu’s waar je nog lang over na zult denken!

Documentaire: De Ronde 102

22.00-23.15 uur op Één

België kent op sportgebied natuurlijk hoogtepunt op hoogtepunt, maar voor de echte liefhebber steekt er maar één fier bovenuit: de Ronde van Vlaanderen. Met meer dan twintig camera's duikt deze docu achter de schermen van hét wielerevenement van het jaar.

Bekijk ook dit lijstje met nieuwe films en series die afgelopen week op Netflix verschenen.

Film: What’s your number?

20.30-22.35 uur op SBS 9

Ally (Anna Faris) krijgt te horen dat je na twintig bedpartners de ware Jacob niet meer zal vinden. En wat blijkt: zij heeft er inmiddels al negentien gehad! Met hulp van haar buurman Colin (Chris Evans) zoekt ze de ware tussen haar exen.

Bekijk ook welke nieuwe films en series naar Netflix komen in maart.

Film: Thor: The Dark World

20.30-22.40 uur op Veronica

In deze vlotte, spectaculaire en vooral erg grappige film wordt de blonde superheld (Chris Hemsworth) zo effectief in het nauw gedreven door een schurkachtige elf, dat hij de handen ineen moet slaan met zijn verraderlijke stiefbroer Loki (Tom Hiddleston).