De Grand Prix van Australië met Max Verstappen is zondag door 729.000 mensen bekeken via Ziggo Sport. De Nederlander van Red Bull Racing eindigde als derde in de eerste race van het seizoen, die al om 06.10 uur Nederlandse tijd begon.

De 21-jarige Verstappen behaalde in Melbourne zijn zesde podiumplaats op rij. Van alle coureurs heeft hij momenteel de langste reeks podiumplaatsen in handen.

De Fin Valtteri Bottas kwam als eerste over de finish op het Albert Park Street Circuit. Zijn teamgenoot bij Mercedes en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton werd tweede, voor Verstappen.

Door de kijkcijfers van zondag eindigde de uitzending van de Grand Prix van Australië op de elfde plek in de kijkcijfertop 25 van Stichting KijkOnderzoek. Ook de nabeschouwing van de race is goed bekeken; daar stemden 484.000 mensen op af.

Het best bekeken programma van de zondag is wederom De Luizenmoeder, met 2,83 miljoen kijkers. Op twee staat Studio Sport Eredivisie (2,22 miljoen kijkers) en op drie het NOS Journaal van 20.00 uur (1,99 miljoen kijkers).