De live uitgezonden ontknoping van Wie is de Mol? is zaterdagavond door 3,5 miljoen mensen bekeken. Dat is een record: nog nooit keken zo veel mensen naar de finale van de spelshow.

LET OP: dit bericht bevat spoilers.

Wie is de Mol? was met het hoge kijkcijferaantal het best bekeken programma van de dag, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Sarah Chronis heeft dit seizoen gewonnen, Merel Westrik bleek de mol. Zanger Nielson was dit seizoen de verliezend finalist.

De ontknoping werd live vanuit het Vondelpark in Amsterdam uitgezonden op NPO1. Vorig jaar gebeurde dat ook. Toen keken 3,2 miljoen mensen naar de finale van het seizoen dat werd gewonnen door Ruben Hein. Jan Versteegh werd destijds ontmaskerd als saboteur.

Het jaar ervoor keken een kleine drie miljoen mensen naar de ontknoping. In 2015 zagen liefst 3,3 miljoen mensen hoe Rik van de Westelaken - de huidige presentator - Margriet van der Linden ontmaskerde als mol.

Het bleek een goede avond voor de NPO, dat met zeven programma's de top tien van de kijkcijferlijst haalde en bovendien plek één tot en met vier veroverde. Het op één na best bekeken programma van de avond was het NOS Journaal van 20.00 uur, met ruim 1,9 miljoen kijkers. Daarna volgde Frans Bauer in China met anderhalf miljoen kijkers.