Albert Verlinde maakt zich niet druk om de kritiek op zijn nieuwe entertainmentshow 6 Inside.

Het SBS-programma, dat door Verlinde en Jan Versteegh gepresenteerd wordt, kampt sinds de start in januari met tegenvallende kijkcijfers en is daardoor volgens de presentator een makkelijk doelwit voor kritiek.

"De kritiek raakt me niet zo", aldus Verlinde donderdag in de talkshow Jinek. "Iedereen heeft een mening, maar de enige mening die telt is van de kijker. Daar werken we hard aan, om de mensen thuis te bereiken."

Dat betekent echter niet dat er niks met de kritiek gedaan wordt. "Goede kritiek mag altijd. Ik neem het ook zeker wel mee, ik laat me er alleen niet door uit het evenwicht halen", zegt Verlinde.

Wel bespeurt de 57-jarige showbizzkenner af en toe leedvermaak omtrent 6 Inside. "Wat ik vervelend vind, is de rare mentaliteit van mensen die hopen dat het slecht gaat met het programma."

Ondanks dat heeft Verlinde vertrouwen dat de kijker 6 Inside op den duur weet te vinden. "John de Mol heeft gezegd: 'doe het gewoon'. We kijken nog wat werkt en wat niet. We zijn ook pas twee maanden bezig."